Никогаш не загревајте печурки и пилешко по втор пат!

Печурките најдобро е да се јадат веднаш по подготовката, и ако останат за еден ден, подобро е да се јадат ладни. Ова е важно за супите, како и за рижото, кое се прави со печурки. Кога се подгреваат печурките доаѓа до промена во составот на протеините, па дури и промена на вкусот на храната. Тие тогаш може да предизвикаат различни дегисивни проблеми, и ги губат здраствените придобивки.

Пилешко месо

Исто како печурките, кога се подгрева месото доаѓа до промена во составот на протеините. Затоа не е препорачливо грееење на високи температури, особено пилешкото месо, кое содржи повеќе протеини од црвеното месо. Ако го загревате, подобро ставете го на пониска температура и загревајте го подолго.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.