Никако не јадете брзо ако не сакате да добиете плус килограми!

Ако јадете брзо му правите голема штета на телото, а ние ќе ви дадеме неколку причини зошто да не го правите тоа повеќе и да ја заборавите таа лоша навика.Ако јадете побрзо, тогаш бидете сигурни дека побрзо и се дебелеете. Оние кои брзо јадат побрзо чувствуваат глад и храната им се наталожува.

Оние кои брзо јадат се склони и кон гастритис кој претстаува воспаление на слузокожата на желудникот. Тоа се најчесто болки во горниот дел на стомакот, а некогаш клиничката слика е и мачнина, повраќање и гадење.

Исто така храната треба убаво да се соџвака пред да ја внесете, зошто може да дојде и до гушење.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.