Никако не ја игнорирајте болката во грло!

Ракот на крајниците се манафестира со силна болка или благо воспаление на крајниците, а еве кои симптоми не треба да ги игнорирате.

Симптоми кои укажуваат на рак на крајници се воспаление на грло или кога едниот крајник е поголем од другиот. Така доаѓа до промена на гласот, потешко отварање на устата, непријатно дишење и израстоци на вратот.

Секако, овие симптоми не мора да значат дека имате рак, но во секој случај обратете се кај лекар и подетално објаснете ги симптомите.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.