Никако не ги конзумирајте при месечен циклус

Храна и пијалаци што ги влошуваат симптомите на менструалниот циклус

Менструалниот циклус е доволно тежок со симптомите кои ги создава, па замислете вие дополнително да ги влошувате со погрешна исхрана.

Консумирањето на одредени храна и пијалаци пред или за време на циклусот може да ги влоши симптомите, како грчеви и надуеност.

Доколку не сакате овие симптоми да ви станат уште потешки за поднесување, обидете се во таа недела да избегнувате неколку намирници, кои лошо ви влијаат.

Од солени грицки до кофеински пијалаци – овие работи може да ви ги влошат уште повеќе тие неколку дена циклус:

Кофеинските пијалаци во големи количини, може да ги влошат грчевите

 

Јаглехидрати и шеќери може да влијаат на расположение и да предизвикаат подуеност

 

Засладените јогурти исто така не ви одат во прилог

 

Со масната храна ќе чувствувате повеќе грчеви

 

Многу солена храна ќе ја направи подуеноста на телото многу полоша

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.