Немојте наутро да го местите креветот – Чувајте го здравјето!

197

Местењето на креветот секое утро може да биде лошо за вашето здравје. Тоа го тврдат последни светски истражувања.

Во постелнината има околу 1.5 милиони грини кои штетно влијаат на здравјето на целокупниот организам. Можат да доведат до сериозни проблеми како алергии, па дури и астма.

Грините се паразити кои се хранат од мртвите клетки од кожата, а опстојуваат на темни и влажни места – токму таков каков што е вашиот кревет веднаш после станувањето.

Бројните истражувања покажуваат дека подобро е креветот да го оставите ненаместен и директно изложен на сончева светлина која ги убива овие паразити.

Ако ненаместениот кревет ви пречи, можете да го средувате подоцна во текот на денот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.