Нема да знаете што може да биде знак за депресија?

Американско истражување покажува дека претераното гледање телевизија може да биде знак за депресија.

Научници од Универзитетот Тексас користеле податоци собрани од околу 300 испитаници на возраст од 18 до 29 години, при што се покажало дека испитаниците кои биле депримирани и осамени биле наклонети кон подолго гледање телевизија.

Најдолго телевизија гледале учесниците во истражувањето со најизразени симптоми на депресија.

Истражувачите инаку утврдиле дека испитаниците гледањето тв често го сметале за средство за оддалечување на мислите од сопствените негативни чувства, но таа појава била поврзана и со поголеми шанси за добивање вишок килограми.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.