Нема да верувате колку пиво дневно пијат Германците!

163

Заводот за статистика во Германија наведува дека Германците во 2015 година пиеле по 22 милиони литри пиво дневно во однос на 21,8 милиони литри една година претходно.

Вкупното конзумирање пиво минатата година порасна за 0,4 отсто на осум милијарди литри, додава Заводот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.