Не сте дебели, но стомакот ви е голем?!

447

Подуеноста може да ни создаде непријатност, ќе се сложите со тоа. Поради овие работи може да ви се создаде надуеност на стомакот:

Храна – доколку јадете тешка храна за варење, вашиот стомак ќе биде науден. Затоа треба да избегнувате зачинета и брза храна.

Количина – количината на храна која треба да ја внесувате влијае на вашиот стомак, затоа не треба да се прејадувате или да се изгладнувате.

Алкохол – алкохолот доведува до разни проблеми во целиот организам, како што е надуеност, болки и гасови.

Вештачки пијалоци – вештачките пијлоци, газирани и слични сокови се преполни со отрови. Само ќе ви наштетат. Подобро е да пиете природни сокови.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.