Не ја јадете оваа риба, опасна е по здравјето

Секојдневно ја купуваме

Постои вид на риба која често ја јадеме, евтина е и достапна по маркетите, а “dietmindspirit.org” апелира да се внимава бидејќи не е здрава.

Се работи за пангата која има потекло од Виетнам, а според сајтот, оваа риба има лош квалитет и доаѓа од нехигиенски услови.

Се лови од една од најзагадените реки, а не постои ништо природно во неа.

За употребата на оваа риба изби скандал пред две години во две членки на ЕУ, Италија и Франција. Таму медиумите оваа риба ја нарекоа риба-измама.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.