Не ги игнорирајте овие симптоми, можеби ја имате оваа болест

145

Дијабетесот е модерна болест која секојдневно ги напаѓа луѓето.

Овие 4 знаци никако немојте да ги игнорирате:

Жед

Многу пациенти кои не знаат дека имаат дијабетес чувствуваат голема жед, па така често пијат сокови. Тоа е всушност само додавање масло во огнот зошто соковите се пребогати со шеќери.

Заматан вид

Слабиот вид е чест симптом кај жените.

Мокрење

Кога имате вишок шеќери во организмот вашето тело се обидува да се ослободи од нив. Мокрењето е еден од најефикасните начини. Ако без причина одите во тоалет често особено навечер внимавајте! Посетете лекар.

Замор

Чувството на замор е одличен показател за дијабетес. Исто како и кај претераната потреба за храна, дехидрацијата и недостатокот на шеќери во организмот може да доведе до помала енергија.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.