Не ги фрлајте, листовите од јагодите имаат повеќе витамин Ц од плодовите!

Листовите од јагодите имаат повеќе витамин Ц од плодовите, а ги содржат истите микроелементи.

Оставете ги да се исушат и тие нека бидат ваша резерва од витамини и корисни состојки во текот на зимата.

Чајот од листови од јагода го зајакнува нервниот систем и се бори против стресот, го намалува заморот, помага при депресија и болести на крвта, ја подобруваат состојбата на бубрезите и слично.

Чајот треба да остане поклопен 20 минути. Пијте го три пати дневно. Ова е моќно средство против онколошките заболувања.

Ливчињата од градинарските и шумските јагоди ја подмладуваат кожата. Ако ги изблендирате, можете да ги искористите за да направите маска за нега на лицето и вратот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.