Намалете го крвниот притисок со боровинки!

168

Малку е познато дека една рака боровница дневно го снижува крвниот притисок за 6%.

Можеби тоа не звучи многу, но размислете подобро – тоа доволно од 138/79 да дојдете на 131/75.

Ова овошје, исто така го зголемува нивото на азотните оксиди во организмот, а тие се познати по тоа што го регулираат крвниот притисок. Нутриционистите откриле дека боровинките ги шират крвните садови и ја подобруваат активноста на келиите на целото тело, па затоа, ако редовно консумирате од ова овошје, за само два месеци можете да го доведете во нормала крвниот притисок.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.