На жените им треба повеќе сон од мажите!

Група научници од Универзитетот „Лофброу“ во Англија потврдија дека на жените им е повеќе потребен сон отколку на мажите за да функционират нормално.

Причината е едноставна – мозокот на жената е многу покомплициран од мозокот на мажот, што значи дека на жената ѝ е потребно повеќе време за одмор и за заздравување.

Женскиот мозок е покомплициран бидејќи има моќ да извршува повеќе работи одеднаш.

Единствениот проблем што се јавува ако не спиеме доволно, недостигот од сон влијае на состојбата на жената, расположението и на енергијата.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.