На протест пред МЗ и приватните специјализанти на стоматологија

По лекарите специјализанти, денеска на мирен протест и специјализантите по Стоматологија.
– Ние, приватните специјализанти на стоматологија по  неколкумесечните преговори и низа работни средби  кои ги остваривме со Министерот за Здравство, и ветувањата кои ги добивме дека нашиот труд конечно ќе се валоризира и ќе добиваме месечен финанскиски надоместок, а исплатата на истиот ќе започне во септември, повторно останавме изиграни. За таа цел  излеземе пред зградата на Министерството на Здравство да го изразиме нашиот револт преку мирен протест.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.