На овие места не користете пинцета!

452

Пинцетата ја користиме секој пат кога сакаме да отстраниме некое несакано влакно, но на овие делови од телото никогаш не треба да ја користие! Кога ќе видиме влакно на несакано место, веднаш ја зимаме пинцетата. Меѓутоа, некои влакна воопшто не треба да се корнат, туку само да се скратат за да не ојде до некоја инфекција.

Младеж

Доколку на младежот ви растат влакна немојте ни случајно да ги вадите! Чупањето на влакна кои се наоѓаат на или околу младежот можат да предизвикаат инфекција, а ризикувате и да го пвредите младежот што може да доведе до бројни здраствени проблеми.

Нос

Влакната во носот имаат важна улога во заштитатана нашето здравје така што општа препорака е воопшто да не ги допирате. Тие служат да ги заштитат нашите дишни патиштата од прашина и бактерии. Сепак, доколку влакната ви искачаат или ви сметаат попаметно е ги скратите со ножици или тример кој одговара. Само бидете внимателни да не се исечете.

Брадавици

Градите се многу осетлив дел од телото, поготово брадавиците. Доколку вадите влакна околу брадавицата ја надразнувата кожата и и наштетувате на коликулата на влакната. Како последици можете да почувствувате болка или уште полошо, сраснување на влакна, што може да направи голем проблем.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.