На колку време треба да ја менувате шминката за да имате здрави очи?

Офталмолозите со препорака – Aко сакате добар вид почитувајте ги основните прпеораки – менувајте ги козметичките препарати на секои три месеци бидејќи тие се добра подолога за развој на бактерии. Никако не ја делете козметиката со друг. Читајте ги упатствата на лековите особено на аналгетици, антибиотици и иантидепресиви..некои можат да влијаат на видот. Доколку носите леќи на контрола еднаш во годината.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.