На кој датум се родени најсреќните луѓе?

Најмногу луѓе во светот се родени на 16 септември!

Овој податок го открил научникот од Харвард Амитаб Чандра, врз основа на податоци на родени помеѓу 1973 и 1999 година.

Најмалку луѓе се родени на 29 февруари, затоа што овој датум во календарот постои секоја четврта година.

Стручните лица велат дека ова е последица на новогодишните празници, кога луѓето се многу поопуштени, па често водат љубов.

Во Велика Британија 2 јануари е прогласен за “Национален ден за правење бебиња”, но податоците покажуваат дека Британците се опуштаат нешто подоцна во јануари со оглед на фактот дека во оваа земја најчест роденден е 26 септември.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.