Мрсната храна побргу ве заморува!

Луѓето кои се склони кон замор, имаат поголема потреба од масна храна, тврдат истражувачи од лондонскиот Кралски колеџ и амстердамскиот универзитет Врије.

Студијата покажала дека луѓето кои не спијат доволно, внесуваат во просек по 385 калории повеќе од останатите.

Освен тоа, истражувањето покажало и дека оние со лесен сон консумираат и помалку протеини.

За ова испитување се користени податоци од 11 претходни студии, надополнети со соработката на 172 доброволци.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.