МРП вакцините со погрешни декларации нема да бидат уништени уште најмалку десет дена

Агенцијата за лекови донесе решение 624-те вакцини со погрешни декларации да бидат уништени.

– Повлечените количини од лекот PIORIX(ПРИОРИКС) се со погрешна налепница и не може да се дозволи да се употребуваат, соопштија од МАЛМЕД.

Уништувањето на вакцините во Дрисла нема да се случи уште десетина дена бидејќи печката за медицински отпад е во дефект и работат на промена на соодветниот дел, потврдуваат од депонијата Дрисла.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.