Мажите кога се во близина на жена повеќе јадат и пијат!

Едно американско истражување спроведено на Корнел Универзитетот во Лос Анџелес, сугерира дека мажите внесуваат многу повеќе храна и алкохол доколку има жена во близина. Според добиените резултати, внесувањето алкохол во такви околности се зголемува за 93, а салати за 86 отсто, се наведува во извештајот за медиумите.

Научниците наоѓаат објаснување за тоа во потсвесната желба на мажот да ја импресионира жената, додека кај жената не се воочени промени во количината на конзумирањето храна кои би зависиле од присутноста на мажот.

Во анкетата учествувале 133 возрасни лица

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.