Мажи обрнете внимание на овие симптоми на рак !

Голем број на луѓе ги занемаруваат раните знаци на рак, потпирајќи се на советите на нестручни лица и одат на лекар дури кога состојбата е смртна сериозна.

Препознајте ги првите знаци и побарајте помош навреме.

1. Проблеми со ерекцијата (можен знак на рак на простатата)

2. Болка и чувство на тежина во слабината, колковите, бутините или стомакот (еден од знаците на рак на простатата е токму постојаната болка во оваа подрачје на телото)

3. Отекување на тестисите или грутки (можен знак за рак на тестисите, главно е безболно)

4. Рапава кожа на брадавиците или болна брадавица или исцедок од неа (и мажите може да имаат рак на дојки)

5. Тешкотии со уринирањето или други некои проблеми (рак на простата).

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.