Марко во нова мисија. Дали може да се движиш по тротоар кога користиш количка?

“Иако се смеам, не е смешно” – Марко продолжува со неговиот предизвик да види колку се пристапни тротоарите за корисниците на количка. Се изненадивте ли од исходот?

Погледнете ги искуствата на Марко и вклучете се во кампањата Биди фер – За детство без пречки. Со новата апликација Без пречки мапирајте пречки или позитивни примери на пристапност во вашата заедница.

За корисниците на Андроид мобилни уреди, апликацијата е достапна на http://ow.ly/CVVt309xRTV , додека за корисниците на Ајфонhttp://ow.ly/xFtP309xRYJ.
#ЗаДетствоБезПречки #thisability

 

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.