Лутите пиперки ја намалуваат болката!

Чили има многу предности, а една од најважните е тоа што го продолжува животот. За длабока старост научниците препорачуваат чили. Најновите истражувања покажуваат дека колку човекот чувствува помала болка, толку е поголема шансата дека ќе живее долго. Затоа тие препорачуваат лути пиперки, кои ја елиминираат можноста на телото да чуствува болка.

Овој експеримент бил направен на глувци, во кој 14 отсто од глувците кои не чуствувале болка живеле подолгоо паметење , биле здрави, имале подобро паметење и не заболувале од рак. Повеќе лути пиперки во денот помага во горење калории и забрзување на метаболизмот. Го намалуваат и ризикот од развој на дијабетес, бидејќи чили му дава на телото способност да го преработи шеќерот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.