Лукот е лек за болести на срцето!

Сите знаеме дека е здрав и треба што почесто да го јадеме, но сега тоа го потврди и Светската здравствена огранизација. Лукот како додаток во исхраната се препорачува да се зема се почесто, а веќе докажано делува за борбата против артеросклероза и решава важни здравствени проблеми.

Се препорачува на оние кои имаат маснотии, кардиоваскуларни проблеми, покачен крвен притисок.

Исто така, лукот се препорачува и за срцеви болести, а во испитувањето на СЗО учествувале 55 испитаници на возраст од 40 до 75 години кои патат од вакви проблеми. Се покажало дека лукот нависитна помага.

Истражувањето траело една година.

Па, јадете лук колку е можно почесто, има одлична арома, но и бројни здравствени придобивки.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.