Листови зелка за температура, главоболка и болка во грбот…

Зелката е зеленчук полн витамини, особено со витаминот Ц, кој помага за многу болести.

Сепак, освен за јадење, зелката може да се користи и за спас од многу ситуации.

Ако имате повреда или изгореница, на местото треба да ставите зелка. Фиксирајте ја како завој и оставете ја преку ноќ, а до утрото отокот, црвенилото и болката ќе се намалат.

Исто така, ако имате главоболка, пред да се напиете апче, ставете лист зелка на главата. Истото може да го направите и при температура.

Листови зелка може да ставите и на грбот ако имате болки, на вратот, или на градите при доење, исто така кога ќе имате болка.

Напомена: Природните рецепти не се замена за традиционалната медицина, ниту за лекарствата препишани од доктор. Природните рецепти служат само како додатоци во исхраната и превенција. Не ги употребувајте доколку сте преосетливи на некоја од природните намирници.З

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.