Левата или десната рака боли пред инфаркт?

Потребно е симптомите да ги забележите на време за да не дојде до срцев удар.
Добро е познато дека срцевиот удар настанува поради блокирање на дотокот на крвта во срцето и може да настане смрт.
Брзата лекарска помош може да се спрели смртта поради инфарктот и затоа треба да ги знаеме симптомите на уадарот. Меѓу нив се мачнини, потење, па дури и напад на кашлица, но посебно треба да обрнете вниамние на болката која се шрири низ раката.
Во која рака се јавува болката кај инфарктот? Најчесто е тоа левата рака, но лекарите велат дека ни болката во десната рака не треба да се игнорира. исто така, болката која се шири низ вратата и долната вилица е симптом на предупредување.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.