Лек за болно срце запишан од светица

Се прочистуваат крвните садови од плаки и се подобрува циркулацијата

Ова е многу стар рецепт напишан од рацете на една светица пред 8 века и оттогаш испробан и докажан многупати.

Станува збор за природен лек кој се состои од четири состојки, сите природни и домашни. Самата светица додека била жива тврдела дека сите запишани лекови на чудесен начин и биле пренесени преку светиот дух.

Монахињата Хилдегард фон Бинген живеела пред 800 години (1098-1179) а пред крајот на својот живот сведочела и објаснила дека сите нејзини записи и сè она што го напишала потекнува единствено од небесните слики кои преку Бог и биле пренесени, опишани и објаснети сите болести и нивното лекување.

Папата Евгениј Трети наредил да се провери нејзината јасновидост па
Црквата ја признала како светица. Денес, и по изминати 800 години, модерната медицина ги признава нејзините медицински начела како исправни.

Рецептот “Вино за срце“ покажал голем успех во лекувањето на болни со срцеви слабости, па затоа се употребува во секојдневната пракса.

РЕЦЕПТ ЗА ЛЕКОВИТОТО ВИНО ЗА СРЦЕ

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1 китка магдонос
1 литар вино (бело или црно)
2 лажици винска киселина
300 г мед

ПОСТАПКА:

10 свежи стебленца од магдонос (или една китка) заедно со листовите се става во 1 литар чисто природно вино (бело или црно, сеедно) и се додава една до две големи лажици чист (домашен) вински оцет. Се вари 10 минути на тивок оган (внимавајте: виното пени!).

Потоа се додаваат 300 г природен мед и се остава да се вари уште 4 минути. Топлото вино за срце се процедува и сеè уште топло се става во шишиња кои претходно биле испрани со чист алкохол. Добро се затвора. Талогот кој се создава не е штетен и слободно може да се пие.

Многу е важно состојките да бидат природни и да се следи редоследот на постапката за приготвување. Не треба да се грижите што медот треба да се вари, бидејќи тоа е потребно за делотворноста на лекот.

1 китка магдонос
1 литар вино (бело или црно)
2 лажици винска киселина
300 г мед

ПОСТАПКА:

10 свежи стебленца од магдонос (или една китка) заедно со листовите се става во 1 литар чисто природно вино (бело или црно, сеедно) и се додава една до две големи лажици чист (домашен) вински оцет. Се вари 10 минути на тивок оган (внимавајте: виното пени!).

Потоа се додаваат 300 г природен мед и се остава да се вари уште 4 минути. Топлото вино за срце се процедува и сеè уште топло се става во шишиња кои претходно биле испрани со чист алкохол. Добро се затвора. Талогот кој се создава не е штетен и слободно може да се пие.

Многу е важно состојките да бидат природни и да се следи редоследот на постапката за приготвување. Не треба да се грижите што медот треба да се вари, бидејќи тоа е потребно за делотворноста на лекот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.