Коренот на ноктот открива дали имате проблеми со црниот дроб или цревата

Ретко кој знае дека коренот на ноктот, поточно белата полумесечинка, е еден од најчувствителните  делови на телото.
Токму таа може да ви открие дали страдате од некаква скриена болест и дали здравјето ви е загрозено.
1. Доколку немате бела полумесечинка на палците, тоа може да биде знак дека страдате од психички болести или психичка нерамнотежа.
2. Отсуството на полумесечинката или многу мала полумесечинка на показалецот може да значи дека личноста има проблеми со црниот дроб, панкреасот, цревата или проблеми со репродуктивниот систем.
3. Отсуството на полумесечинка од средниот прст може да покажува проблеми со артерискиот притисок.
4. Недостатокот на полумесечинка на третиот прст исто така може да значи и проблем со ендокриниот систем.
5. Отсуството на полимесечинката од четвртиот, односно домалиот прст, укажува на проблеми во работата на цревата, односно нивно отежнато функционирање.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.