Компирите го зголемуваат притисокот!

300

На Универзитетот Харвард направиле истражување со кое се потврдило дека доколку јадете повеќе од 4 компири неделно (печени или варени), ви се зголемуваат шансите да имате зголемен крвен притисок за 11 проценти а доколку јадете чипс процентите се зголемуваат на 17 проценти.

Во испитувањето учествувале 187 000 мажи и жени.

Истражувањето тралo 20 години.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.