Колку време трошат мажите на “водење љубов”!

Анкетата која е направена врз 1.800 испитаници, сексуално активни лица, дала неверојатни резултати.

Имено статистиките покажале дека човекот во целиот свој живот, во просек на секс троши 49 дена, 13 часа и 42 минута.

Од тоа мажите на секс трошат 52 дена и осум минути од животот, а дамите малку зад нив: 47 дена, три часа и 36 минути.

Во просек, сексуален однос трае 19,5 минути, но десет проценти од испитаниците се изјасниле дека на предиграта во кревет трае повеќе од половина час, додека нешто помалку од десет проценти признале дека забавата е завршена за помалку од пет минути.

Оваа анкета треба да Ве натера да почнете да уживате во безбедниот секс и да ги придобиете сите бенефиции што ги пружа тој, препорачуваат психолозите.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.