Колку време треба да се туширате наутро за расонување?

Експертите советуваат нов метод од 90 секунди утринско туширање, кое ќе ве наполни со енергија. Според експертите од Академијата „Кериер Грл“ велат дека многу луѓе наутро се тушираат на погрешен начин. Топлата вода дополнително го успива организмот без оглед на тоа што од туш кабината ќе излезете во постудена просторија.

Тие советуваат да се туширате 30 секунди со студена вода, потоа 30 секунди со топла и повторно 30 секунди со студена вода.

Викторија Бекам редовно ја практикува оваа метода и истакнува дека ова туширање има антидепресивен ефект, бидејќи праќа високо ниво на електрични импусли до мозокот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.