Колку вода треба да пиете во зависност од вашата килажа – не е неопходно за секој 2 литри дневно

59

Водата е за телото исто како гориво за автомобил. Штом нејзиното ниво е критично, црвеното светло се појавува во форма на жед, гадење, главоболка.

Ова значи дека дехидрацијата веќе отишла предалеку. Затоа е важно редовно да пиете вода – бидејќи течноста, испиена пред неколку часа или претходната ноќ, – не се брои.

Како правилно да ја пресметате количината на вода што треба да ја пиете секој ден? Во продолжение следи табела за преглед која ви открива колку вода треба да пиете во зависност од вашата килажа, пренесе „Информер.рс“.

40 KG – 1,2L

45 KG – 1,4L

50 KG – 1,5L

55 KG – 1,7L

60 KG – 1,8L

65 KG – 2L

70 KG – 2,1L

75 KG – 2,3L

80 KG – 2,4L

85 KG – 2,6L

90 KG – 2,7L

95 KG – 2,9L

100 KG – 3L

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.