Колку треба да јадете за да не се здебелите?

Измерете со рака

533

Експерти од Сиднејскиот универзитет ја открија формулата за количеството на храна што ни е потребна, а која воедно нема да ги зголеми нашите килограми.

Тие препорачуваат храната да ја мериме користејќи ја нашата рака.

– Не постои совршен начин на мерење на количеството храна која ни е потребна, па сакавме да изнајдеме подобар начин, изјави нутриционистката Алис Гибсон која е дел од тимот истражувачи.

Според нив, формулата гласи: една половина од ширината помножено со дебелината на дланката на раката, па сето тоа помножено со должината.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.