Колку траел најдолгиот брак во светот?

Рекордот за најдолг брак на светот, го држат Карам и Картари Чанд од Велика Британија.

Тие стапиле во брак во 1925 година, а нивниот брак траел се до 2015 година. Завршил со смртта на еден од брачните другари.

Нивниот брак траел 90 години и 60 дена.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.