Колку пати неделно треба да водите љубов за успешна врска?

175

Според нова студија клуч за успешна врска е водење љубов еднаш седмично.
Студијата е базирана на анкета во која учестувале 30 илјади лица постари од 40 години. Откриено е дека паровите кои имаат сексуални односи еднаш неделно се исклучително среќни, а не е пронајдена поврзаност меѓу честите сексуални односи и задоволството.

Заклучено е дека човекот повеќе поврзан со чувството на среќа, отколку со парите.

Студијата се однесува на двојките кои се во моногамни врски.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.