Колку често треба да водите љубов за жената да забремени?

Иако е потребен само еден полов однос за да се забремени, многумина занат дека во пракса тоа не е баш така.

Истражување  спроведено на 1194 родители открило дека во просек на еден пар му е потребно околу 78 полови односи  за да зачне дете.

Тие 78 пати секс ги имале во рок од 158 дена , односно во рок од 6 месеци.

Откриено е дека еден пар треба да има 13 пати во месецот секс за да зачне дете.

Иако важи за несреќен број, во овој случај е среќен.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.