Колку чекори дневно се доволни за поквалитетен живот?

Група научници од Канада во нивната студија направиле споредба на група на жени кои по менопауза редовно практикувале 7.500 чекори дневно, со жени кои не се движеле многу.

Се покажало дека оние жени кои се движеле повеќе, биле задоволни од својот живот, како и од здравствената состојба, додека пак кај оние жени кои не се движеле се појавила депресија и анксиозност.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.