Колкав процент од жените имаат сексуални проблеми?

138

Се повеќе припаднички на понежниот пол во последно време имаат проблеми во креветот. Повеќето од нив ги вознемирува неможноста да постигнат оргазам, некои од нив за време на сексот чувствуваат болка, а тука се и оние кои по серијата лоши искуства, стекнале аверзија кон секс, пренесува Telegraf.
Овие поразителни резултати ги презентирала клиниката за Урологија во Њу Џерси. Проблемите во сексот стануваат почести и потешки со возраста, освен во случај на неспособност да се постигне оргазам, каде стареењето нема влијание.
– Сексуалната дисфункција значително го намалува квалитетот на животот. Жената е тогаш физички и психички помалку задоволна и паѓа самодовербата, а исто така го нарушува квалитетот на своите врски. Затоа, препорачуваме веднаш штом се појават првите симптоми да се посети гинеколог, вели Фромер која го спровела истражувањето.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.