Која нација најмногу менува партнери за секс?

На глобално ниво, околу 55% ​​од луѓето имале помеѓу 1 и 8 сексуални партнери, а “победата” оди кај Јапонците бидејќи речиси половина имале осум или помалку партнери, покажува истражувањето на производителот на секс играчки LELO.

26% од мажите во Швајцарија имале секс со 20 или повеќе партнери, 25% од Грците. Англија и Грција се “означени” како земји каде што луѓето уживаат во добар сексуален живот. За разлика од нив, Чилеанците се најмалку задоволни.

Кога станува збор за издржливост, победата ја носат Бразилците, бидејќи една третина од нив уживаат во сексот кој во просек трае повеќе од 45 минути. Французите се победници во категоријата неверство – 75% признале дека ги изневериле партнерите. Белгијците и Австралијанците најмалку ги изневерувале партнерите.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.