Која е највисоката нација во светот?

175

Според истражување на Американскиот совет за наука и здравје, највисоки луѓе во светот се Херцеговците.

Претходните истражувања на највисоко место ги ставаа Холанѓаните, но со најновото предводено од Павел Грасгрубер од чешкиот Масариков универзитет, се покажало дека во некои делови на БиХ мажите се уште повисоки.

Во анализата се вели дека во Херцеговина просечната висина на мажите е 1,84 метри.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.