Која е најубавата нација во светот?

Според Редит, најубавите луѓе живеат во Шведска која освои најмногу бодови, а земјите „придружнички“ се Норвешка, Шпанија и Франција.

Хрватска освои 25 бодови, што ја прави за најубав народ во регионот, но 25 бодови е мизерно во споредба со 518 распоредени на Шведска, Соседите Срби 17, Словенците девет, а Босанците и Херцеговци само четири бодови.

Македонија не е рангирана на листата.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.