Која е најголемата грешка што ја правите со најомиленото летно овошје?

Сите уживаме во вкусот на лубеницата која е богата со вода, витамини, не освежува и разладува, а и многу е вкусна и го прави летото лето.Сепак, сите грешиме во едно нешто со неа, а тоа е фактот дека не ја миеме пред употреба како секое друго овошје или зеленчук.

Причината е што таа има милион бактерии на кората, а со сечењето ножот продиира внатре и така ги внесуваме во неа, па во нашето тело. Затоа секогаш мијте ја лубеницата.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.