Која билка го зајакнува имунитетот?

Еханицеата е билка која најчесто е дел од составот на препаратите за зајакнување на имунитетот.

Досегашните истражувања покажаа дека еханицеата може да има превентивно и лековите дејство за настинката.

Еханицеата го намалува траењето на настинката за еден ипол ден, додека истовремено го намалува ризикот од оваа респираторна инфекција за 58 отсто.

Сепак, позитивните ефекти на оваа била за човековите организам треба да се поткрепат со дополнителни научни истражувања.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.