Кој витамин ги брка комарците?

Консумацијата на витаминот Б1 ја менува миризбата на телото и го прави непривлечно за комарците.

Со доаѓањето на топлото време, доаѓаат и комарците. Имено, кога размислуваме за плажа и долгите топли ноќи, секако низ глава ни поминува и тортурата која ја доживуваме благодарение на овие досадни инсекти кои зујат и бодат во нас.

Иако на многумина не им пречат убодите од комарци, има и такви кои имаат сериозен проблем со тоа. За овие вторите препорачуваме да земаат витамин Б1.

Витаминот Б1 или тиамин е важен минерал за телото, го зајакнува имунитетот и помага во борбата против стресот. Обично се наоѓа во храна како што е пирето, јајцата, квасецот…

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.