Кој период од денот е најдобар за секс?

Иако многумина не веруваат, но утринскиот секс има многу поволности за здравјето. Повеќето парови практикуваат секс помеѓу 23 часот во текот на ноќта и еден часот наутро . Сепак, утринскиот секс е докажано најдобар. Позитивна работа е што утринскиот секс ја охрабрува интимноста и емоционална блискост во почетокот на денот, а покрај тоа го подобрува и расположението поради зголемените количини на серотонин, хормонот за среќа. Оргазмот за време на сексот во утринските часови го зголемува износот на естроген во крвта , што предизвикува подобрување на циркулацијата на крвта и намалување на износот на тестостерон , кој има позитивен ефект врз кожата и косата.
Утринскиот секс го подобрува квалитетот на спермата и ја зголемува плодноста кај жените. Исто така, истражување на Факултетот во Белфаст покажала дека утринскиот секс превентивно дејствува за заштита насрцето и крвните садови, особено кај мажите. Утринскиот секс е добра вежба која ја намалува количината на кортизол, стрес хормонот кој го зголемува ризикот од инфаркт .
За време на утринскиот секс е најголемото производство на имуноглобулин А, антитела кои го штитат организмот од инфекции.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.