Кој млечен производ штити од рак на дојка?

150

Неколкумина научници неодамна направиле истражување како одредени млечни производи влијаат врз ризикот од рак на дојка.

Истражувањето покажало дека жените кои често конзумираат јогурт имаат за 39 проценти помали шанси да добијат рак на дојка.

Од друга страна, лицата кои конзумираат голема количина на полномасно сирење имаат зголем ризик од рак на дојка за дури 53 проценти.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.