Кои видови овошје и зеленчук се најпрскани со пестициди?

527

Компирот содржи најмногу пестициди во однос на својта тежна, кај просечна пиперка бабура најдено е дури 15 различни видови на пестициди вон сезона. Праските, грашокот и јаболката содржат околу 13 различни видови пестициди.

Листа на најпрскано овошје и зеленчук:

-Јаболка
-Праски
-Кајсии
-Јагоди
-Грозје
-Целер
-Спанаќ
-Пиперки бабури
-Краставици
-Шери домати
-Грашок
-Компир

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.