Кои три намирници не е добро да ги миете со вода?

1.  Јајца

Лушпата од јајцето содржи посебан слој кој го штити јајцето од бактерии. Водата ја уништува таа заштита, па затоа е добро да не го миете.

2.  Печурки

Печурките добро ја апсорбираат водата и затоа не е добра идеја да ги миете. Ако го направите тоа, тие ќе ја изгубат еластичноста и стануваат поподложни за расипување.

3.  Тестенини

Врвните готвачи велат дека миењето на тестинини треба да биде протвзаконски бидејќи на тој начин се отстранува скробот,, кој подоцна е потребен за сосот одлично да се спои со тестенините

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.