Кои се новите директори на ЈЗУ?

Новиот директор на Неврологија пред 5 години беше во судница обвинет во случајот Метастаза. Бил 6 месеци во притвор и неколку месеци во куќен притвор. Иван Барбов е струмичанец и викендот министерот за здравство Арбен Таравари го назначи за директор на Клиниката за Неврологија.

За директор на торакална и васкуларна хирургија е поставен поранешниот министер за животна средина Неџати Јакупи кој специјализирал само општа хирургија (ја завршил пред неполна година), но нема субспецијалност торакален или васкуларен хирург. Претседателката на Лекарска Комора Калина Гривчева Старделова стана директорка на Клиника за Гастроентерохепатологија.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.