Кои се најстравствените љубовници во светот?

171

Резултатите од истражувањето во кое учествувале 21 земји од светот покажале дека Норвежаните апсолутно ја заслужуваат титулата најстраствен народ во светот.

Како што пренесува магазинот The Culture Trip, Норвежаните доживуваат оргазам два до три пати неделно, а резултатите се разликувале од земја до земја.

Така, на пример 2,54 отсто од Германците никогаш не доживеале оргазам.

Во Норвешка пак, за разлика од останатите земји, дури 35 отсто од луѓето барем еднаш дневно доживуваат оргазам.

Веднаш зад Норвежаните на листата на најстраствени љубовници во светот се најдоа Бразилците, каде дури 30 отсто од испитаниците се изјасниле дека имаат оргазам еднаш неделно.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.